Om Bokmässebloggen

Kultur Skåne - Bibliotek, bildning och media - omvärldsbevakar inför, under och efter Bokmässan i Göteborg 2011.

fredag 1 juli 2011

Boken och biblioteket

Rasmus Fleischer, bloggare, historiker, skribent m.m anlitas flitigt i biblioteksammanhang, inte sällan för att representera "sociala medier" eller för att ge sin syn på bibliotek som representant från utanför biblioteksbranschen. Han medverkade även på förra årets bokmässa på ett seminarium om just Sociala medier som ledde till en het biblioteksdebatt.


I höst är Fleischer aktuell med Boken och Biblioteket och medverkar tillsammans med kritikerna Annina Rabe, Nina Lekander och Pelle Snickars på ett seminarium på torsdagen 22/5 12.00-12.45. Boken och Biblioteket är en essäsamling där Fleischer resonerar om bokmediets framtid i det postdigitala samhället. Fleischer tror enligt tidningen Frihet att biblioteken kan få en nyckelroll i den digitala tidsålderns överflöd av information.

Annina Rabe skriver bland annat för Biblioteksbladet och har skrivit bibliotekskapitlet i boken Framtiden är nu. Pelle Snickars är forskningschef på Kungliga biblioteket, bloggare och flitig debattör när det gäller bibliotek och digitala frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar